На колко хиляди км сменяте ролки и ремъци? Става въпрос за 170к.с бензин. Моята книжка е стара и там пише да се обслужва на 15000км, а тези неща да се сменят на 75000, но от АИ ми казаха, че тези км не са верни. Трябвало да я обслужвам на 20000 и на толкова ходя, а ролките и ремъците не знам кога. Та какво пише из вашите книжки, да знам на колко да ги сменя, че те не ми ги смениха на 75000, а сега е почти на 90000 и да не стане изненада. Чупила ми се е ролка на фиатката и стана купон в двигателя. Нямам желание да ми се случва пак хаха
Известие
Collapse
No announcement yet.
Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)
Collapse
X
-
На Бравото ми -2009г. 1.4 -Т-джет 120 к.с.,взех го от АИ 2013г./демонстрационно/ в книжката пише първа смяна на ролки и ремъци чак на 120000км.!!!!, след това на 50 000км.Има обаче и забележка , че ако автомобила се кара в сравнително тежки атмосферни условия , целогодишно или предимно градско тези неща да се сменят на 5-та година независимо от пробега.За да ми е спокойно смених ремъка на 70000км.през 2014г.Ролките и водната помпа ги гледаха тогава и казаха , че просто няма смисъл да се сменят на този етап.Вече съм на 96000км.и всичко е наред.При втората смяна на ремъка ще сменя всички ролки и водната помпа , но и аз се чудя на 100000км , да карам до 120000км или до 5-та година от смяната на ремъка -2019г.
Иначе на 159-та сменям на 50000км ,но тя е дизел -1.9 -150к.с.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от White Giulietta Покажи съобщениеНа колко хиляди км сменяте ролки и ремъци? Става въпрос за 170к.с бензин. Моята книжка е стара и там пише да се обслужва на 15000км, а тези неща да се сменят на 75000, но от АИ ми казаха, че тези км не са верни. Трябвало да я обслужвам на 20000 и на толкова ходя, а ролките и ремъците не знам кога. Та какво пише из вашите книжки, да знам на колко да ги сменя, че те не ми ги смениха на 75000, а сега е почти на 90000 и да не стане изненада. Чупила ми се е ролка на фиатката и стана купон в двигателя. Нямам желание да ми се случва пак хахаИзбери Твоят ... SOUND
https://soundcloud.com/maserati_hq
Comment
-
Благодаря! Явно горе-долу съм навреме със смяната, даже лекичко позакъсняла, но важното е, че не е имало проблеми.
П.С.
Хайде и тук да се похваля, че май само в темата за Джулия го направих. Живот и здраве след има-няма 2-3 месеца ще подкарам и една "alfa rosso red" машина. Голяма тръпка е чакането, но сигурна съм, че ще си заслужава.Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 170 (2012)
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDM 180 (2017)
Comment
-
Гледам, че антифриза ми е под минимума. Какъв антифриз мога да долея и трябва ли заради това да се ходи в сервиза? Мога ли да долея малко произволен антифриз или е хубаво да е същия, какъвто е наливан до сега?
Иначе да споделя какво стана с ролки и ремъци. От АИ ми казаха, че се сменят или на 6 години, или на 120 000 км, но аз предпочетох да ги сменя сега (колата тъкмо направи 5г) и ми ги смениха заедно с тазгодишното обслужване.Last edited by White Giulietta; d.m.y г., 18:54.Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 170 (2012)
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDM 180 (2017)
Comment
-
Аз съм с червен и си доливам червен на ЕКО!Избери Твоят ... SOUND
https://soundcloud.com/maserati_hq
Comment
-
Вижте по книжката на модела каква е спецификацията на антифриза за тази кола.
За 159-ката например е G12+ , което е моноетиленгликол. G12 например е етиленгликол.
Това "червен" антифриз не е показател.Има международни означения на какви спецификации трябва да отговаря антифриза, за да има определено означение.
Има "червен", а има и "розов" антифриз.
G12+ съм виждал както с розов цвят, така и с виолетов цвят .
На бутилката на самият антифриз пише с какъв друг вид антифриз може да се смесва безпроблемно.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 14:14.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
Comment